5 січня 2022 р. для педагогів міської станції юних техніків відбулося заняття Школи педагогічної майстерності за темою «Інформаційна безпека і свобода особистості в умовах інформаційного суспільства».

Від соціальних мереж до онлайн-банкінгу: сьогодні Інтернет проник у наше життя і діяльність. Окрім комп’ютерів та ноутбуків, ми можемо підключати до Інтернету все – мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі.

Методист міськСЮТ Нотич О.О. ознайомив педагогів з поняттям інформаційної безпеки та особливу увагу приділив практичним порадам щодо безпеки у мережі Інтернет та захисту особистих електроних даних: антивірусний захист, надійні паролі, безпечне користування WiFi-мережами. Надав рекомендації щодо поводження з незнайомими файлами, перевірки адрес веб-сайтів та окремі рекомендації з безпеки для користувачів смартфонів.

Зав. відділу методичного Калініна Л.Г. запропонувала педагогам буклет з основними правилами безпечної роботи в Інтернеті, про які варто сказати дітям та корисні посилання на сайти «Школи онлайн-безпеки для дітей», «МедіаДрайвер» та «Всеукраїнської школи онлайн».

шмп12

 шмп12

шмп12