14 грудня 2023 року відбулося онлайн-засідання міського методичного об’єднання керівників гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілів закладів позашкільної освіти м. Миколаєва «Впровадження інформаціних технологій в освітній процес роботи початково-технічних та художньо-технічних гуртків».

Гостей привітала директор міської станції юних техніків Гурська І.М. та зробила наголос на тому, що пріоритетним завданням системи позашкільної освіти сьогодні є організація якісного дистанційного навчання.

Методично-інформаційну панель відкрила методист міськСЮТ Гапиченко Г.Є. з темою «Штучний інтелект. Основні інструменти та базові можливості», ознайомила з історією та сучасними можливостями штучного інтелекту. Особливу увагу було приділено набору практичних інструментів та корисних сервісів, які педагоги можуть використовувати для підготовки та проведення онлайн занять.

Як підготувати гурткове заняття у форматі онлайн? Які онлайн-інструменти та освітні платформи краще використовувати? Де краще розміщувати навчальні відеоматеріали? Відповіді на ці та багато інших питань учасники методичного об’єднання змогли знайти у виступах Сайковської Л.О., керівника гуртка декоративно-ужиткового мистецтва міськСЮТ та Немашкало В.О., керіваника гуртка «Образотворче мистецтво» БТДЮ Інгульського району м. Миколаєва.

Їх виступи — це практичний досвід роботи педагогів, які адаптувалися до нових реалій, це корисні посилання та лайфхаки дистанційного навчання у позашкіллі.

А далі керівники гуртків «Моделювання іграшок-сувенірів» міськСЮТ Кучененко Г.В. та «Зразкового художнього колективу» гуртка ДУМ «Арт» Коркішко О.О., запропонували гостям долучитися до майстер-класу «Виготовлення декоративної ляльки».

Підводячи підсумки роботи, директор міської станції юних техніків Гурська І.М. наголосила, що перехід на дистанційне навчання став доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – педагогів, гуртківців та їхніх батьків. Але позашкілля прийняло цей виклик, знайшло ефективні інструменти для забезпечення повноцінного освітнього процесу.