14 березня 2024 року відбувся міський онлайн-семінар керівників гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілів та методистів закладів позашкільної освіти м. Миколаєва «Інформаційна безпека і свобода особистості в умовах становлення інформаційного суспільства».

За темою «Сучасне інформаційне суспільство. Проблеми безпеки» на семінарі виступила Бойко Н.С., старший інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Миколаївській області. Підкреслила важливість інформаційної безпеки дітей в сучасному суспільстві, необхідність просвітницької роботи з вихованцями, їх батьками та педагогами для формування інформаційної культури та відповідальності, особливо у воєнні часи.

Продовжила інформаційний модуль Калініна Л.Г., зав. відділу методичного міськСЮТ з повідомленням «Впровадження академічної доброчесності у закладі освіти». Наголосила на тому, що дотримання принципів академічної доброчесності під час освітнього процесу впливає не лише на якість освіти, а й на формування в вихованців таких важливих цінностей, як чесність, довіра, справедливість, взаємоповага, відповідальність.

Завідувач відділу організаційно-масової роботи Сайковська Л.О. надала поради щодо відповідності конкурсних робіт вихованців принципам академічної доброчесності за підсумками проведення міських виставок-конкурсів.

Під час практичного модуля методист міськСЮТ Гапиченко Г.Є. не тільки познайомила учасників семінару із заходами безпеки при використанні основних банківських продуктів, а й провела пізнавальну інтерактивну гру «Кібербезпека. Думай швидко, плати безпечно».

Підводячи підсумки семінару, директор міської станції юних техніків Гурська І.М. побажала всім його учасникам з користю використовувати отримані поради.